Maarten is van de details…

Wedding & Events by MBC is opgericht in 2018 door Maarten Boer (1994), weddingplanner en eventmanager. Na zijn studie in de zorg succesvol te hebben afgerond, bleef het organiseren en bedenken van creatieve concepten kriebelen. In 2014 startte Maarten daarom aan de Hoge Hotelschool TIO in Amsterdam. Daar is hij begonnen als Hotel-eventmanager. Nadat Maarten TIO succesvol had afgerond en meerdere reacties kreeg over zijn unieke manier van organiseren is in oktober 2018 MBC ontstaan en opgericht.

De liefde voor het organiseren van weddings ontdekte hij op het prachtige eiland Terschelling. Hier coördineerde Maarten de wedding van zijn leven, een sprookjesachtige bruiloft waar liefde centraal stond.

Maarten wil een weddingplanner zijn voor de man&vrouw, maar juist ook voor de man&man en vrouw&vrouw of andere mooie geaardheden. Open, eerlijk en in vertrouwen elkaar het “JA” woord kunnen geven!

Maarten: “Ik zou graag die weddingplanner willen zijn die jullie ziet als een prachtig koppel wat jullie geaardheid ook is: “Let love rule”.

de M staat voor…

De M staat voor “Mogelijkheden en Mondigheid”.
MBC is een mondige organisatie die kansen grijpt en overal mogelijkheden inziet.  Door mondigheid komt de kernwaarde communicatie naar voren.

de B staat voor…

De B staat voor “Bekwaamheid en Betrouwbaarheid”.
MBC is betrouwbaar en bekwaam doordat er projectmatig gewerkt wordt. Een kwalitatief sterk team samengesteld wordt en door de algemene voorwaarden die opgesteld zijn.

de C staat voor…

De C staat voor “Communicatie en Creativiteit”.
Door mondige en betrouwbare communicatie met het team zullen er sneller en betere resultaten behaald worden. Creatief werken vanuit de ideeën en wensen van het koppel om zo styling, kleuren en thema’s samen te voegen tot één geheel.

Over Maarten; het gezicht van/de persoon achter BY MBC

Maarten: “Warme zomeravonden, een goed glas wijn, kaarslicht, een hippe outfit en een warm gezelschap maken mij blij”.

Maarten had op zijn 13e een bijbaantje bij een bloemist, hier kon hij zijn creativiteit goed uiten en binnen een jaar stond Maarten bloemen te binden zonder diploma. Volgens collega’s was hij een geboren talent, hij had het zo in de vingers.

Een neef van Maarten ging trouwen en Maarten bood aan om het bruidswerk te maken voor de wedding. Hierna volgden nog velen bruidswerken gemaakt voor familie en vrienden. Hier begon de liefde voor weddings. Maarten deed ervaring op, op het gebied van kleuren, styling, fashion en trends.

Elk jaar zijn er nieuwe ontwikkelingen op het gebied van styling en zijn er nieuwe trends.  Maarten is van de details; Strak gevouwen servetten, goed afgewerkte bruidsboeketten, een glimmende DJ booth zonder vette vingers, gepolijst servies en een strak geperste pantalon zijn details die hem gelukkig maken!

In de zomer van 2017 coördineerde Maarten de 3-daagse wedding op het eiland Terschelling waar hij de liefde voor weddings vond. Maarten was op zoek naar zijn passie in de evenementen industrie. Op de Hogeschool TIO had Maarten aangegeven weddingplanner te willen worden. Dit werd hem afgeraden, er werd gezegd dat het een moeilijke markt is en er teveel onervaren, niet gediplomeerde weddingplanners rondlopen.  Maarten liet zich hier niet door ontmoedigen en studeerde af bij een weddingplanner. Hierna wist hij; dit is wat hij wil doen!!

Zijn telefoon rinkelt, en terwijl hij een slok van zijn coffee to go neemt op weg naar de bestemming neemt hij zijn 20e telefoontje op. Het is net half 8 in de ochtend wanneer Maarten vertrekt naar Amsterdam voor een wedding.  Op locatie is iedereen aan het werk, de bloemen worden gesneden, tafels worden gedekt en geluid wordt geïnstalleerd. De bakker arriveert met de bruidstaart en de catering geeft uitleg aan het team over de hele dag.

Een ander ziet complete chaos, Maarten ziet leveranciers en checkt zijn draaiboek op tijden en geleverde diensten “Alles loopt op rolletjes”. Maarten zijn passie is organiseren, controle houden en mensen aansturen om zo projectmatig naar een prachtige dag te streven. Intiem klein, urban, sjiek, extravagant, thema of religieus? Maarten zorgt dat jullie ideeën en wensen worden samengevoegd tot een dag waarin jullie liefde voor elkaar in alles naar voren komt!

“Ontzettend fijn en waardevol persoon. Echt onze reddende engel…”

An & Tijn
23-06-2018

“Maarten neemt je mee in zijn gedachten en creërt een fantastisch resultaat…”

Lau & Lau
12-11-2018

“Alles verliep soepel en was tot in de puntjes geregeld…”

Jen & Rich
12-03-2019

“De dag was geweldig, mede dankzij Maarten en zijn perfecte coördinatie…”

An & Jan
11-12-2017